Skip to main content

Female Fix Formule

Een slimme meid is op haar financiële toekomst voorbereid.

Wanneer ben je nu Female Fix?

Je bent Female Fix als je voldoende financiële kennis hebt, een stabiel inkomen hebt waarmee je jezelf nu en later kunt onderhouden, zodat je de regie over je eigen leven behoudt en in vrijheid kunt leven.

Financiële basiskennis

Meer dan de helft van de vrouwen heeft te weinig financiële basiskennis. En meer dan 39% van de Nederlanders praat niet over geldzaken met familie of vrienden. Daar hoor jij vanaf nu niet meer bij! THE FEMALE FIX neemt jou als vrouw serieus, maakt financiën leuker door er emotioneler naar te kijken en zorgt voor een positieve money mind-set. THE FEMALE FIX zorgt ervoor dat je in ieder geval bewust onbekwaam wordt van je financiën. Je creëert overzicht van wat erin en eruit gaat, je weet waar je teveel geld aan uitgeeft en leert hoe je kunt besparen. Je kent je psychologische valkuilen en trekt op tijd aan de bel bij gebeurtenissen (life events) die mogelijk financiële consequenties hebben. Je laat je op tijd informeren, waardoor je beter bestand bent tegen een financiële tegenslag.

Stabiel inkomen door een fijne carriere waarin je je blijft ontwikkelen

“Een man is geen financieel plan”

Een stabiel inkomen is de belangrijkste driver om FEMALE FIX te worden en te blijven. Voor veel vrouwen is een stabiel inkomen nog lang niet vanzelfsprekend, maar ook niet altijd een drijfveer. THE FEMALE FIX maakt je op tijd bewust van de financiële consequenties die sommige besluiten tijdens belangrijke life events met zich meebrengen. Wist jij bijvoorbeeld dat het inkomen van vrouwen bij de geboorte van het eerste kind met maar liefst 46% achteruit gaat, terwijl het inkomen van de vaders stijgt? Jij denkt nu misschien, zijn inkomen is toch ook mijn inkomen? Ik kan je bevestigen, een man is geen financieel plan. Helaas scheidt 40% van de getrouwde stellen en bijna 50% van de samenwonende stellen gaan uit elkaar. En de vrouwen en kinderen zijn de dupe, want gemiddeld gaan ze er tienduizenden euro’s op achteruit of belanden zelfs onder de armoedegrens. Dit gaat jou niet gebeuren, want een slimme meid is op haar financiële toekomst voorbereid. En hoe fijn is het dat wij vrouwen tegenwoordig ‘the best of both worlds’ in handen hebben? Een privé leven en een mooie carrière? En natuurlijk zijn het soms veel ballen die je in de lucht moet houden, maar THE FEMALE FIX gaat je daarbij helpen en geeft je zoveel mogelijk handige tips om je carrière zo goed mogelijk te kunnen combineren met je privé leven. En het thuis ook financieel goed te organiseren, waardoor jij de regie behoudt. En dat geeft je een boost aan zelfvertrouwen.

“Ga bij impactvolle gebeurtenissen, zoals samenwonen, ook los van je partner met de adviseur in gesprek.”

“Regel je scheiding voordat je gaat trouwen en kinderen krijgt.
Juist in de tijd dat je elkaar het beste gunt, maak je de beste afspraken.”

Voldoende buffers voor nu en voor life events

Buffers heb je nodig voor als het even tegenzit. Je zit tijdelijk tussen twee banen in, je afwasmachine is kapot of de energieprijzen vliegen omhoog. Met welk bedrag moet je dan rekening houden? Nibud adviseert zo’n 10 procent van je inkomen als buffer aan te houden. THE FEMALE FIX bekijkt dit per levensfase. Als je bijvoorbeeld je carrière begint, heb je vaak minder vaste lasten, dus dan kun je relatief meer geld opzij zetten. Misschien wel 25% van je inkomen. En als je later een eigen huis en kinderen hebt, gaan je vaste kosten omhoog, waardoor de 10 procent buffer realistischer is. En dan heb je in die periode ervoor al mooie reserves opgebouwd die je ook voor de latere life events kunt gebruiken.

“77% van de vrouwen in een relatie besteedt de lange termijn financiën uit aan haar partner.”

“Waarom verzekeren we ons wel voor brand (<1% kans), maar regelen we onze financiële zaken niet goed, terwijl >1/3 van de relaties geen stand houdt?”

Life events zijn emotionele gebeurtenissen in je leven waar je graag geld voor opzij zet. Een sabbatical, genietend in een warm land van je welverdiende pensioen, maar ook je studerende kinderen die je later niet met een studieschuld wilt opzadelen. Omdat life events in de toekomst plaatsvinden lijken ze nog ver weg, waardoor je er misschien wel over fantaseert en droomt, maar ze nog niet concreet hebt gemaakt. Met THE FEMALE FIX gaan we deze dromen concretiseren door ze te manifesteren. We halen ze naar het nu. We doen alsof je de dromen al hebt bereikt. Dan wordt ook een stuk tastbaarder wat je financieel nodig hebt om deze dromen te bereiken. En dan nemen we de tegenslagen direct mee, zoals zorgen voor je zieke moeder of zelf ziek worden. Tegenslagen horen nu eenmaal ook bij het leven. En wederom is een slimme meid ook op haar tegenslagen voorbereid. Als je de doelbedragen nu al weet, dan kun je ze opdelen in het aantal jaren en maanden dat je nog hebt om dit doel te behalen. Dan worden het kleine, realistische bedragen die je maandelijks opzij kunt zetten op een spaar- of beleggersrekening.

Wil je beleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen?
Klik dan (HIER) voor de cursus Female FIX Finance, waarin ik je alles leer over beleggen, zodat jij vol zelfvertrouwen kunt starten met beleggen.

AnoniemMUST READ!

Dit boek laat pijnlijk zien waar we als vrouwen nog tekortkomen en tekortschieten. Waar we zelf achteraan kunnen en moeten gaan wanneer we in financiële vrijheid willen leven. Een slimme meid is op haar (financiële) toekomst voorbereid. Naast zelf je brood op de plank krijgen is het belangrijk om na te denken over wat er allemaal kan gebeuren in de achtbaan die het leven heet. Marianne heeft mij na laten denken met haar vragen en alle voorbeelden. Ik kijk nu anders naar de komende 30 jaar en ga een financieel plan maken. Een boek om zelf te lezen en je dochters (en zonen) te laten lezen, zodat zij nu al goed voorbereid zijn op wat gaat komen!

AnoniemHelder geschreven en veel tips

Een heel praktisch en helder geschreven boek! Met veel bruikbare tips en een mooie balans tussen (wetenschappelijke) feiten, het huidige werkklimaat én eigen ervaringen van de schrijfster. Een bruikbaar boek voor álle jongvolwassenen, man en vrouw, om goede (financiële) beslissingen te kunnen nemen, waar ze hun leven lang profijt van zullen hebben!

AnoniemAanrader voor zowel vrouwen als hun partner.

Wat een inspirerend boek met een heldere fijne schrijfstijl. Persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met feiten, data en tips.
Je krijgt echt een inkijkje in het ambitieuze leven van de schrijfster; waar zij tegenaan liep en hoe ze het financieel het hoofd heeft geboden.
Vooral voor (jonge) vrouwen die dubben over de verdeling carriere/kinderen een 'must read'.

AnoniemInspirerend en empowering boek

De Female Fix is een hele fijne mix van praktische tips voor jouw eigen (en gezamenlijke) financiën gecombineerd met voorbeelden van de schrijver zelf en andere vrouwen.
Door het boek te lezen voelde ik mij bevestigd hoe ik het doe en kreeg ik er praktische tips waar ik veel aan had.
Het boek leest lekker weg door de vlotte en toegankelijke manier van schrijven. Een aanrader om meer inzicht in je financiën te krijgen zonder dat het heel stoffig en theoretisch is.

AnoniemEen must voor jonge vrouwen

Voor jezelf kunnen zorgen, financieel zelfredzaam zijn is voor iedere vrouw belangrijk. Dat wordt mooi beschreven in dit boek. Inclusief handzame tips.

Anoniem

Wat was het een leuke en informatieve sessie over financiële zelfredzaamheid voor onze (vrouwelijke) leerlingen van VWO 5! Marianne praat helder, met passie én ze weet zich goed aan te passen aan de doelgroep. Ze kon de aandacht van de leerlingen er goed bij houden en de meiden zijn met een boek en heel veel bruikbare tips naar huis gegaan. Volgende keer nodigen we ook de jongens uit, die kunnen hier ook heel veel aan hebben ????

Dank je wel Marianne voor deze leuke én inspirerende sessie!

Lezer over The Female Fix

Een heel praktisch en helder geschreven boek! Met veel bruikbare tips en een mooie balans tussen(wetenschappelijke) feiten, het huidige werkklimaar én eigen ervaringen van de schrijfster.

Lezer over The Female Fix

Wat een inspirerend boek met een heldere fijne schrijfstijl. Voor (jonge) vrouwen die dubben over de verdeling carriere/kinderen een must read.