Skip to main content

In de media

Interviews

LINDA.NL

Veel vrouwen zijn (nog) niet financieel zelfredzaam, maar zo 'fixen' we dat.

NIEUWS.NL

The Female Fix van Marianne Bruijn

MANAGEMENTBOEK.NL

The Female Fix - Jouw weg naar financiële vrijheid

TELEGRAAF.NL

’Je kan als vrouw zowel een gezin als een carrière hebben’

AD.NL

‘Mijn man zei dat hij echt niet minder ging werken. Dat heb ik te snel voor lief genomen’

MARGRIET.NL

Marianne Bruijn: ‘Ik wilde de wereld laten zien dat wij vrouwen onze eigen boontjes kunnen doppen’

Harper’s Bazaar

Marianne Bruijn schreef The Female Fix: 'Financiële zelfredzaamheid is toekomstdenken'

ASK ELLE

Tips en lifehacks van experts. Doe er je voordeel mee.

RTVSTICHTSEVECHT.NL

Breukelse schrijft boek 'The Female Fix'

Vriendin

Schokkend maar waar: de helft van de Nederlandse vrouwen kan zonder hulp van hun partner of de overheid niet rondkomen. Dat kan en moet beter, zegt Marianne Bruijn, auteur van The Female Fix.

ESTHÉ

Wist je dat financiële onafhankelijkheid wat anders is dan financiële zelfredzaamheid? Vooral die laatste is van belang om de regie over je eigen leven te behouden

ASK ELLE

Tips en lifehacks van experts. Doe er je voordeel mee.

Videocast new female leaders

Podcast's

BNR

Breekt | het is verstandig om terughoudend te zijn met beleggen

BNR

Videointerview

Met Vivian Reijs en Marianne Bruijn

Viv Women’s Health

Financiële gezondheid in 2022

ELFIN

#13 Hoe bereik je als vrouw financiele vrijheid? In gesprek met Marianne Bruijn van The Female Fix

BNR

Videointerview

Met Vivian Reijs en Marianne Bruijn

Viv Women’s Health

Financiële gezondheid in 2022

Reviews

Dit boek laat pijnlijk zien waar we als vrouwen nog tekortkomen en tekortschieten. Waar we zelf achteraan kunnen en moeten gaan wanneer we in financiële vrijheid willen leven. Een slimme meid is op haar (financiële) toekomst voorbereid. Naast zelf je brood op de plank krijgen is het belangrijk om na te denken over wat er allemaal kan gebeuren in de achtbaan die het leven heet. Marianne heeft mij na laten denken met haar vragen en alle voorbeelden. Ik kijk nu anders naar de komende 30 jaar en ga een financieel plan maken. Een boek om zelf te lezen en je dochters (en zonen) te laten lezen, zodat zij nu al goed voorbereid zijn op wat gaat komen!

RoodMUST READ!

Een heel praktisch en helder geschreven boek! Met veel bruikbare tips en een mooie balans tussen (wetenschappelijke) feiten, het huidige werkklimaat én eigen ervaringen van de schrijfster. Een bruikbaar boek voor álle jongvolwassenen, man en vrouw, om goede (financiële) beslissingen te kunnen nemen, waar ze hun leven lang profijt van zullen hebben!

JudithHelder geschreven en veel tips

Wat een inspirerend boek met een heldere fijne schrijfstijl. Persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met feiten, data en tips.
Je krijgt echt een inkijkje in het ambitieuze leven van de schrijfster; waar zij tegenaan liep en hoe ze het financieel het hoofd heeft geboden.
Vooral voor (jonge) vrouwen die dubben over de verdeling carriere/kinderen een 'must read'.

RyanneAanrader voor zowel vrouwen als hun partner.

De Female Fix is een hele fijne mix van praktische tips voor jouw eigen (en gezamenlijke) financiën gecombineerd met voorbeelden van de schrijver zelf en andere vrouwen.
Door het boek te lezen voelde ik mij bevestigd hoe ik het doe en kreeg ik er praktische tips waar ik veel aan had.
Het boek leest lekker weg door de vlotte en toegankelijke manier van schrijven. Een aanrader om meer inzicht in je financiën te krijgen zonder dat het heel stoffig en theoretisch is.

NeeltjeInspirerend en empowering boek

Voor jezelf kunnen zorgen, financieel zelfredzaam zijn is voor iedere vrouw belangrijk. Dat wordt mooi beschreven in dit boek. Inclusief handzame tips.

HeleenEen must voor jonge vrouwen

Wat was het een leuke en informatieve sessie over financiële zelfredzaamheid voor onze (vrouwelijke) leerlingen van VWO 5! Marianne praat helder, met passie én ze weet zich goed aan te passen aan de doelgroep. Ze kon de aandacht van de leerlingen er goed bij houden en de meiden zijn met een boek en heel veel bruikbare tips naar huis gegaan. Volgende keer nodigen we ook de jongens uit, die kunnen hier ook heel veel aan hebben!
Dank je wel Marianne voor deze leuke én inspirerende sessie!

The Female Fix MoneyTalks sessie VWO 5

Met 3 dochters is dit boek een aanwinst in onze boekenverzameling. In heldere taal en met veel ervaringsdeskundigen aan het woord beschrijft Marianne hoe je je financiële onafhankelijkheid behoudt als vrouw. Iedere man zou trots moeten zijn op een vrouw die niet financieel afhankelijk is, dan is er echt gelijkwaardigheid. De passie waarmee Marianne haar verhaal vertelt is aanstekelijk. Ik geloof ieder woord en ben dan erg trots om de power van een vrouw te hebben!!

JaelEen must read met 3 dochters in huis

Wat een inspirerend boek met een heldere fijne schrijfstijl. Voor (jonge) vrouwen die dubben over de verdeling carriere/kinderen een must read.

Lezer over The Female Fix

The Female Fix: een boek dat iedere vrouw moet lezen. En iedere man trouwens ook.
Dit boek geeft grondig inzicht in de stand van zaken over vrouwen en financiële zelfredzaamheid. Afgewisseld met persoonlijke situaties en tips van andere vrouwen. Het boek motiveert niet alleen om naar je eigen situatie te kijken, maar maakt de urgentie voor dit onderwerp goed zichtbaar.
Zelf was ik zo enthousiast, dat ik Marianne als spreker heb aanbevolen bij mijn werkgever, waarbij ook mijn collega’s geïnspireerd werden voor dit belangrijke onderwerp.
Een absolute aanrader voor iedere vrouw of dochter die je financiële zelfredzaamheid gunt.

Jolanda

Tijdens een themaweek over duurzaamheid heeft Marianne bij Interpolis een inspiratiesessie gegeven over haar boek The Female Fix over financiële vrijheid voor vrouwen. Niet alleen bedoeld voor vrouwen, maar zeker ook voor mannen. Tijdens de sessie vertelde Marianne hoe we er qua gendergelijkheid voor staan en hoe je als vrouw de regie over je eigen leven behoudt. Maar ook wat de financiële impact is die sommige levensfases met zich meebrengen, zoals het krijgen van kinderen, samenwonen maar ook scheiden. Zeer leerzaam en interessant! Iedere vrouw (en man) zou dit boek moeten lezen.

The Female Fix inspiratiesessie Interpolis

Een boek die fijn wegleest en je laat nadenken over hoe je het zelf als vrouw voor elkaar hebt. Ook voor de alleenstaande en/of carrieregericht vrouw biedt het boek direct toepasbare tips en ideeen voor slim(mer) om te gaan met geld en te investeren. De feitelijke onderbouwing geeft het boek geloofwaardigheid en zet kracht bij een boodschap voor zowel mannen als vrouwen.

EstherEen inspirerend boek voor vrouwen en mannen

Goedemorgen Marianne, ik heb jouw boek geluisterd via Storytel. Ik heb hier veel herkenningspunten en tips uit kunnen halen. Bedankt dat je dit hebt willen delen! Veel vriendinnen om mij heen worden momenteel moeder en stoppen met werken of gaan max. 3 dagen per week werken en zetten hun carrière op een laag pitje. Ik hoop ook ooit moeder te worden, maar ik haal veel voldoening uit werk. Wanneer ik mijn wensen met andere besprak dat ik graag zoveel mogelijk blijf werken wanneer ik moeder ben, kreeg ook ik helaas regelmatig negatieve reacties hierop. "Je wordt geen moeder om vervolgens je kinderen in een opvang te stoppen". Ik heb hierdoor zelfs wel eens de twijfels of ik wel moeder wil worden... Door het lezen van jouw ervaringen en die van andere hardwerkende moeders zie ik dat gelukkig nu anders. Nogmaals bedankt!

Anoniem