Skip to main content

Over Marianne Bruijn:

FOUNDER en CEO THE FEMALE FIX

Marianne Bruijn is een zeer ervaren merkstrateeg en heeft diverse topmarketing en managementfuncties bekleed bij gerenommeerde A-merken zoals Rabobank, McDonald’s en Pearle Opticiens. Met haar 25 jaar werkervaring heeft ze bijgedragen aan het succes van deze organisaties en waardevolle inzichten opgedaan in de dynamiek van het bedrijfsleven. Tevens is Marianne auteur en expert op SDG 5 gendergelijkheid. Ze gelooft dat door vrouwen te empoweren en bedrijven te helpen met SDG 5, ze een krachtige bijdrage kan leveren aan het versnellen van gendergelijkheid en het creëren van een meer rechtvaardige en duurzame samenleving.

Geboren in een ondernemersgezin, heeft Marianne altijd hard gewerkt om een mooie carrière op te bouwen. Zowel in haar privéleven als haar professionele reis heeft ze altijd het gevoel gehad dat vrouwen anders werden beoordeeld in de maatschappij en het bedrijfsleven. Dit gevoel werd nog sterker toen ze kinderen kreeg. Er was weinig respect voor een vrouw die een succesvolle carrière nastreefde, maar tegelijkertijd ook goed voor haar vier kinderen wilde zorgen. Ze ervoer impliciete ongelijkheid en werkte extra hard om haar doelen te bereiken en dromen te realiseren.

Al in haar vroege carrière wist Marianne dat ze ooit een boek zou schrijven over women empowerment om vrouwen in hun kracht te zetten. Haar fascinatie voor de kracht van verhalen, haar ervaring als carrièrevrouw met een jong gezin en het feit dat ze niet tegen onrecht kan, inspireerden haar om zich verder te verdiepen in genderongelijkheid. Toen ze 9 jaar geleden bij de Rabobank ging werken, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Marianne werd verantwoordelijk voor het activeren van diverse maatschappelijke thema’s waarmee klanten en de samenleving vooruitgeholpen werden, waaronder het financieel gezonder maken van Nederlandse huishoudens. Ze ontdekte dat het merendeel van de vrouwen afhankelijk is van partner of overheid. Afhankelijkheid creëert scheve machtsverhoudingen en is geen goede basis in de weg naar gendergelijkheid. Marianne realiseerde zich dat als we op dit tempo doorgaan, het nog generaties zou duren voordat we gendergelijkheid zouden bereiken.

 

Schokkende cijfers

  • Maar liefst 65% van de vrouwen in Nederland is financieel kwetsbaar.
  • 50% van de vrouwen is financieel afhankelijk is van hun partner of de overheid.
  • 14% loondiscriminatie. Vrouwen verdienen 14% minder dan mannen in gelijkwaardige functies, Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd op senior managementposities (25-30%) en CEO niveau (8%).
  • In sectoren waar vrouwen oververtegenwoordigd zijn worden veel lagere salarissen uitgekeerd.
  • Vrouwen bouwen per maand gemiddeld 400 euro minder pensioen op dan mannen.
  • Vrouwelijke ondernemers hebben veel meer moeite met het aantrekken van kapitaal. Slechts 0,7% van de risicovolle financieringen ging in 2022 naar vrouwelijke ondernemersteams en 5% naar gemixte teams.

Vastbesloten om verandering te brengen, besloot Marianne op te staan en met The Female Fix een versnelling teweeg te brengen. Met The Female Fix Strategic Business Consulting helpt ze bedrijven bewuster te maken van genderongelijkheid en ondersteunt ze hen bij het ontwikkelen van beleid en actieplannen gericht op SDG 5; gendergelijkheid. Marianne heeft een werkmethode The Female Fix Gender Equality Framework ™ ontwikkeld, gebaseerd op de Women Empowerment Principles van de Verenigde Naties. Met deze werkmethode kunnen bedrijven voldoen aan de rapportagevereisten van de wet op het ingroeiquotum en streefcijfers.

Naast haar inzet voor bedrijven, heeft Marianne tevens verschillende initiatieven gelanceerd om vrouwen rechtstreeks te ondersteunen. Allereerst met het boek “The Female Fix” dat zich richt op het versnellen van gendergelijkheid door het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van vrouwen. Daarnaast heeft ze een inspirerende podcastserie opgezet, waarin ze met experts en rolmodellen praat over Gender Equality door female & finance empowerment. Tevens is Marianne professioneel spreker op dit thema.

Marianne organiseert samen met haar klanten Gender Equality inspiratiesessies en Female & Finance Events. Tevens geeft ze (online) coaching, cursussen en workshops om vrouwen te helpen de juiste stappen te zetten naar financiële zelfredzaamheid. Haar nieuwe online cursus Female Fix Finance is net live.

 

In de media

Zoals Johan Cruijff zei: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” Bewustwording over het thema Gender Equality door female & finance empowerment is essentieel om de maatschappij, bedrijven, mannen en vrouwen in beweging te brengen. Daarom werkt founder The Female Fix Marianne Bruijn graag mee aan interviews, podcasts en inspiratietalks. Bekijk hier haar optredens in de media.
Wil je Marianne interviewen, of een inspiratietalk boeken, stuur dan een mail naar info@thefemalefix.com