Skip to main content

Betekenis SDG 5 Gender Equality voor het bedrijfsleven

DG 5 Gender Equality, onderdeel van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties, heeft een belangrijke betekenis voor het bedrijfsleven. Het doel van SDG 5 is het bevorderen van gendergelijkheid en het empoweren van vrouwen wereldwijd.

Voor het bedrijfsleven betekent SDG 5 Gender Equality het erkennen en aanpakken van genderongelijkheid in de gehele organisatie, intern en extern.

  • Intern betekent SDG 5 Gender Equality dat bedrijven streven naar een inclusieve en diverse werkomgeving waarin gelijke kansen en rechten worden geboden aan alle medewerkers, ongeacht hun gender. Het houdt in dat bedrijven genderongelijkheid in salaris, werving en selectie, promotie en loopbaanontwikkeling aanpakken. Het bevordert een werkcultuur waarin vrouwen zich empowered voelen en kunnen excelleren in hun professionele groei.
  • Extern betekent SDG 5 Gender Equality dat bedrijven streven naar gendergelijkheid in hun waardeketen en in hun interactie met klanten, leveranciers en de gemeenschap. Het houdt in dat bedrijven streven naar gelijke economische kansen voor vrouwen, het bevorderen van inclusieve marketing- en communicatiestrategie├źn die genderstereotypen doorbreken, en het ondersteunen van initiatieven die bijdragen aan de empowerment van vrouwen.

Bedrijven die zich actief inzetten voor SDG 5 Gender Equality behalen diverse voordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven met een gendergelijk personeelsbestand beter presteren en innovatiever zijn. Het bevorderen van gendergelijkheid kan leiden tot een fijnere werkomgeving, hogere productiviteit, verbeterde besluitvorming en grotere klanttevredenheid. Onderkant formulier